Rajzpályázat

Bigyi-bogyókat is nyerhettek a Helyesen magyarul rajzpályázatán

Hollenczerné Balogh Ilona Gyöngycsibék és barátaik című csodálatos mesekönyvét ajánlotta fel a rajzpályázat egyik nyertesének. Az írónővel beszélgettünk.

Mióta szórakoztatod az olvasókat a meséiddel?

A meseírás 2015 tavaszán kezdődött és június 26-án olvashatták blogom olvasói az első gyöngycsibés mesét. Az elmúlt évek során újjászülettek a gyöngyállatkák, és sokat változott az illusztrációk háttere is.

Részlet a Gyöngycsibék és barátaik című mesekönyvből
Részlet a Gyöngycsibék és barátaik című mesekönyvből

Néhány hónap múlva, augusztus 12-én létrehoztam a gyöngycsibés mesék Facebook oldalát is, majd nyáron összevonásra kerültek a Facebook oldalaim, így egy felületen követhetők a „Bigyi-Bogyós” történések.

A meseírás mellett gyöngyfűzéssel is foglalkozol. Mi volt hamarabb, a gyöngycsibék vagy a könyv? Kik a könyved szereplői és miért pont rájuk esett a választásod?

A gyöngyfűzés nagyon régi történet nálam, hiszen közel 20 éve fűzzük a gyöngyöt az iskolámban, ahol matekot tanítok a felsősöknek. Számos hitelesített magyar rekordunk van a 24 órás Gyöngybulinkkal kapcsolatban, ahol évről évre új rekordokat állítottunk fel. Tudomásom szerint ilyen rekordokkal csak mi büszkélkedünk.

Hollenczollerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibék és barátaik című könyv írója
Hollenczollerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibék és barátaik című könyv írója

Visszatérve a könyvre… számomra nagyon fontos, hogy minél többen fűzzenek gyöngyöt, hiszen nagy szüksége van a mai diákoknak a képességfejlesztésre és a sikerélményre. A gyöngyfűzés ebben sokat segít.

Kicsi gyerekek nem fűzik még a gyöngyöt, de szeretik a meséket és az állatokat. Akkor legyenek a mesék szereplői gyöngyállatkák, született meg a döntés. Mivel sok szereplőt szerettem volna már az elején is, de fűzési ötletek még csak kialakulóban voltak, így a tojásból kikelt gyöngycsibék rögtön 6 szereplőt adtak! Plusz a szülők és már meg is volt 8 szereplő. Ahogy születtek az újabb és újabb szereplők, úgy születtek a mesék is.

Az írás mellett mással is foglalkozol?

A meseírás mellett írom a Bigyi-Bogyó blogomat, ahol beszámolok a gyöngyfűző körútjaimról (ovikban és iskolákban fűzzük a gyöngyöt), mesélek a gyöngycsibés interaktív mesekönyv-bemutatókról, alkalmanként alkotótársaim gyöngyfűzős történeteit írom le és gyöngyfűzési ötleteket adok szülőknek, pedagógusoknak.  

Tervezed még újabb könyv írását?

Már kiadásra került a 2. kötet is, amelynek címe: Játszani jó! És az az igazság, hogy jelenleg még „1,5” könyvre való mesém vár kiadásra, de magánkiadásban ez nem egyszerű dolog. Sokat segíthetnének cégek, de többségüknek már kialakult a saját támogatási célja, így nehezen nyitnak az újabb felé. De bizakodom és keresem a támogatóimat.

 Hollenczollerné Balogh Ilona Gyöngycsibék és barátaik című könyve, a Helyesen magyarul rajzpályázat egyik nyereménye
Hollenczollerné Balogh Ilona Gyöngycsibék és barátaik című könyve, a Helyesen magyarul rajzpályázat egyik nyereménye

Miért döntöttél úgy, hogy támogatod a Helyesen magyarul rajzpályázatát és felajánlod a Gyöngycsibék és barátaik című könyvedet?

A helyesírás nem egyszerű dolog, a mai „számítógépes” világban még nehezebb. Keveset olvasnak a gyerekek, így kevesebb kifejezést, szókapcsolatot ismernek meg, egyre nehezebben fejezik ki magukat. A helyesírás egy kicsit „mumus” a számukra, de egy rajzpályázat már csábítóan hat rájuk. Úgy gondoltam, hogy a gyöngycsibés mesekönyvet meglátva még többen kapnak kedvet a rajzolásra.  

Hol találkozhatnak veled a kedves olvasók személyesen?

Pápa és Győr környéki gyerekek a gyöngyfűző körútjaimon találkozhatnak velem, illetve interaktív mesekönyv bemutatókon. Intézmények meghívását is örömmel fogadom.

Ha valakinek megtetszett a mesekönyved, hol tudja megvásárolni?

A mesekönyveim és a mesékhez kapcsolódó egyéb termékek a Bigyi-Bogyó Boltban vásárolhatók meg.

Gyöngycsibék és barátaik már sokféle változatban kaphatóak
Gyöngycsibék és barátaik már sokféle változatban kaphatóak

A Gyöngycsibék és barátaik című mesét meg is nézhetitek itt: http:// https://www.facebook.com/gyongycsibek/videos/2228695464115939/

Jó rajzolást kívánok minden pályázó gyerkőcnek! Legyen mesés minden napjuk!

A rajzpályázat részleteit itt találjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük