Munkáim

Csenge tündérkertje

Kőszegi-Arbeiter Anita elvisz minket az általa és kislánya által megálmodott tündérkertbe – tartsatok velünk és hozzátok gyermekeiteket is!

Már találkozhattatok néhány írásommal, melyben azon könyvek szerzőiről írok, akiknek a könyvét én szerkesztem, vagy korrektúrázom. Most Kőszegi-Arbeiter Anitát, a Csenge tündérkertje című mesekönyv szerzőjét szeretném bemutatni nektek.

Kőszegi-Arbeiter Anita, a Csenge tündérkertje című mesekönyv szerzője gyermekeivel
Kőszegi-Arbeiter Anita, a Csenge tündérkertje című mesekönyv szerzője gyermekeivel

Kérlek, mutatkozz be néhány szóban az olvasóknak!

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány, Csenge és Flóra boldog édesanyja. Emellett hobbi író, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, most már a kislányaimnak meséket, többek között a Csenge tündérkertje címűt.

Miért döntöttél úgy, hogy könyvet írsz?

Legtöbbször Csenge lányom a főhőse ezeknek a történeteknek, a most megjelenő Csenge tündérkertje mesének is. Tavasszal együtt barkácsoltunk, épp tündérkertet készítettünk, amikor kitalálta, hogy mi lenne, ha igazi tündérek költöznének a kertbe. Eredetileg nem is terveztem, hogy könyvként megjelenjen ez a történet, hiszen elsősorban Csengének akartam örömet szerezni vele. Aztán kérte, hogy a kis barátnőinek is meséljük el, amikor nálunk vannak, és annyira szerették, hogy úgy döntöttem, jelenjen meg, hogy minél több kislánynak csalhasson mosolyt az arcára.

A Csenge tündérkertje című mese főszereplői
A Csenge tündérkertje című mese főszereplői

Milyen témájú könyvet írsz? Elárulsz nekünk néhány kulisszatitkot?

Csengével rengeteg mesét találunk ki, főleg barkácsolás és játék közben. A Csenge tündérkertje egy kislányról szól, aki azt kívánja, legyenek a kertjükben tündérek, és egyszer csak tejesül is a kívánsága. Kulisszatitok? A mesében szereplő tündérpalotát el is készítettük, ahogy a tündérkertet is.

Miért pont ezt a témát választottad?

A témát nem én választottam, a téma választott engem. Csenge imádja a tündéreket, az ő kedvéért készült a tündérkert is.

Szerinted mivel adhat a te könyved többet az olvasóknak, mint a többi, hasonló témájú írás?

A mesekönyv aranyos, kreatív barkácsötletet is tartalmaz, amit akár el is készíthetnek a kis olvasók. Mindemellett ez egy bájos, kedves történet szeretetről és gondoskodásról tündérek és egy kislány szemén keresztül.

Mi a célod a Csenge tündérkertje című könyveddel? Lesz esetleg folytatása?

A célom, hogy kis mosolyt és boldogságot csempésszek a gyerekek mindennapjaiba, ahogy Csengéébe és Flóráéba is minden nap.
A folytatás már készül, terveim szerint mindegyik tündér kap külön történetet.

Csenge, a mesekönyv főszereplője
Csenge, a mesekönyv főszereplője

Mit üzensz az olvasóknak, miért olvassák el a Csenge tündérkertje című mesekönyvedet?

Mert aranyos és kedves, csupa vidámság és szeretet. Egy hétköznapi történet tele pozitív értékekkel. Boldog lezárása lehet a napnak, ha este ezzel a mesével alszik el egy gyerkőc.

Kőszegi-Arbeiter Anita írói oldalán még több mesét és barkácsolási ötletet is találhattok, valamint a Facebookon is találkozhattok vele.

Ha Te is könyvet írsz, vagy blogot, esetleg honlapod van, vagy van bármilyen szöveged, és nem vagy biztos benne, hogy mindent helyesen van írtál, akkor keress bizalommal, örömmel segítek!

Mosolygó-Marján Erzsébet (szerkesztő, korrektor)

Web: https://www.helyesenmagyarul.hu/
Facebook: http://fb.me/helyesenmagyarul
E-mail: info@helyesenmagyarul.hu
Telefon: +36 30 689 0211

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük